Upcycling

Upcycling staat voor het omtoveren van oude materialen, die veelal hun functie verloren hebben, tot iets waardevols. Oud wordt nieuw… maar beter!

Bij Upcycled Instruments wordt een dwarsfluit een lamp, een piano wordt een tafel, voetpedalen van diezelfde piano worden een 3D schilderij dat de aandacht trekt. Upcycling is recycling met die extra touch.  Materialen worden niet gewoon hergebruikt, maar omgevormd tot iets anders. Unieke stukken, vaak intrigerender, ontstaan.

Enig in zijn soort

Alle stukken aangeboden door Upcycled instruments zijn uniek. De zoektocht naar oude muziekinstrumenten maakt deel uit van het proces. Elk instrument heeft zijn eigen verhaal, vaak vertelt door de vorige eigenaar.
Een saxofoon die 40 jaar geleden enkel gebruikt werd in playbackshows, de piano van de koster van Kruisland, een klarinet bespeeld door een ervaren musicus,…  Allen krijgen ze een nieuw leven in het atelier van Upcycled instruments.  Vaak zijn ze gebruikt, gedeukt en hier en daar mist er zelfs een stukje. Dat maakt het eindresultaat zo uniek!

Net verkocht?

Iets leuk gezien en net verkocht?  Een identiek stuk kan Upcycled instruments niet leveren maar wel een gelijkaardig.  Neem gerust contact op: Upcycled instruments maakt een ander uniek stuk dat aan je verwachtingen voldoet!

Geef je instrument een tweede leven

Heb je een lievelingsinstrument dat onbespeelbaar is geworden en waarvan je geen afscheid kan nemen?  Wil je graag datzelfde instrument upcyclen tot een pronkstuk in je huis?
Misschien heb je zelf een prachtidee maar kan je het zelf niet uitwerken?
Neem contact op met Upcycled Instruments.  Samen bekijken we hoe we je wensen kunnen uitvoeren zodat een uniek stuk, dat aan je verwachtingen voldoet, kan schitteren in jouw huiskamer.

Ideale cadeau

Heb je er al eens aan gedacht om iemand die je dierbaar is een uniek cadeau te geven? Dan zit je in elk geval goed bij Upcycled Instruments. Zie je niet direct het instrument waar jij naar op zoek bent? Neem ook dan contact op met Upcycled Instruments: samen vinden we een gepaste oplossing voor dat ene, unieke cadeau!

Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.